1ppda5

TARIKH : 06 April 2018

MASA : 8.00 – 10.30 pagi

LOKASI : Sekolah Kebangsaan Felda Bukit Puchong

PESERTA : Pelajar Sekolah Rendah

PROGRAM : Program Pendidikan Pencegahan Dadah (PPDa) Sekolah Kebangsaan Felda Bukit Puchong

TUJUAN

Tujuan program ini di adakan adalah untuk memberi pengetahuan, kesedaran dan keinsafan kepada murid, guru, kakitangan pendidikan dan ibu bapa agar mereka menjauhinya dan berupaya menentang ancaman dadah terutama di kawasan penempatan Felda yang terkenal dengan kawasan hitam gejala dadah ini.

AKTIVITI

Di sebelah pagi, murid-murid telah berkumpul di dataran perhimpunan Sekolah Kebangsaan Felda Bukit Puchong bagi menyertai aktiviti senamrobik, berbasikal mengelilingi kampong dan aktiviti ekplorasi anti dadah.

Kemudian itu, pameran anti dadah berlansung di mana murid-murid dapat melihat sendiri jenis-jenis dadah merbahaya dan keburukan akibat ketagihan dadah itu sendiri.

Selepas itu, aktiviti mewarna dan rekabentuk poster anti dadah pula mengambil tempat dan ianya terbuka kepada semua murid-murid sekolah.

Setelah ketibaan Def-def kehormat seperti wakil dari Pejabat Pelajaran Daerah Bera, Ketua Polis Daerah Bera, Pegawai Agensi Anti Dadah Kebangsaan Daerah Bera dan Jawatankuasa PIBG Sekolah Rendah Kebangsaan Felda Bukit Puchong upacara pun bermula.

Di mulakan dengan ucapan para tetamu yang di jemput dan di akhiri dengan acara penyampaian hadiah kepada para pemenang.

FOTO

1ppda1

1ppda2

1ppda3

1ppda4

Gambar ihsan dari Unit PPDa SK Felda Bukit Puchong