kubur2017a

Pada 14 Januari 2017 yang lalu, di Kawasan Tanah Perkuburan Felda Bukit Puchong telah berlangsungnya satu program gotong-royong antara pihak Sekolah Rendah Kebangsaan Felda Bukit Puchong dan penduduk Felda Bukit Puchong.

Tujuan program ini di adakan adalah untuk mengeratkan lagi hubungan silaturrahim antara pihak sekolah dan komuniti Felda Bukit Puchong.

kubur2017b

Selain daripada itu, program ini dapat menberi pendedahan secara langsung kepada para pelajar sekolah rendah tentang amalan membuat kerja-kerja amal.

Ini dapat di lihat dengan kehadiran hampir 100 peserta yang terdiri daripada kalangan guru-guru, kakitangan sekolah, para pelajar itu sendiri dan ibubapa yang turut di ajak bersama menyertai program amal ini.

kubur2017d

Rata-rata para pelajar di lihat sangat bersemangat dan ada di antaranya menjadikan program ini sebagai peluang dan pendedahan kerja amal kali pertama buat mereka dan mereka sangat menyukainya.

Di harap pada masa hadapan akan banyak lagi program yang melibatkan para pelajar sekolah rendah dengan komuniti kampung di adakan kerana dengan penyertaan program sebegini dapatlah para pelajar ini membina jatidiri seterusnya menjadi asset berguna kepada komuniti pada masa akan datang.

kubur2017c