0110rumahgen7

TAKLIMAT DAN PENERANGAN LOT GENERASI BARU FELDA – LOT GENERASI FELDA.

Seperti yang telah di war-warkan sebelum ini, pada 19 Januari 2023 yang lalu telah berlangsungnya Taklimat dan Penerangan Lot Generasi Baru FELDA.

Wakil dari Kerajaan Negeri Pahang dan Pihak Pengurusan Felda Wilayah Mempaga telah hadir untuk sesi penerangan kepada warga generasi ke-2 Felda Bukit Puchong.

Sebelum program tersebut di mulakan, sesi pendaftaran ahli Kami Anak Felda atau KAF iaitu sebuah pertubuhan NGO Felda telah mengambil tempat dan sesi kali ini KAF telah berjaya mendaftarkan sejumlah besar ahli-ahli yang terdiri daripada warga generasi ke-2 Felda.

Bagi menjayakan program tersebut, ahli KAF Felda Bukit Puchong telah di minta untuk menubuhkan Jawatankuasa Perumahan Generasi Ke-2 Felda Bukit Puchong dan melantik ahli jawatankuasa bagi memudahkan urusan mesyuarat dengan wakil Kerajaan Pahang dan Pihak Felda Wilayah Mempaga.

Sebelum sesi taklimat berakhir, sesi soal jawab di buka kepada semua peserta yang hadir bagi menanyakan dan mendapatkan maklumat secukupnya berkaitan dengan kriteria pemohon yang layak bagi mendapatkan lot tanah yang di janjikan.

GAMBAR

0110rumahgen3

0110rumahgen4

0110rumahgen5

0110rumahgen6