saberi6

Encik Saberi Bin Che Mud adalah usahawan muda tempatan yang melibatkan diri dalam perniagaan perkhidmatan memperbaiki kenderaan kecil dan besar atau kereta dan lori sejak tahun 2010.

Penglibatan beliau dengan pihak Pusat Internet 1Malaysia Felda Bukit Puchong adalah pada tahun 2013 dengan menjadi ahli di mana pihak Pusat Internet 1Malaysia Felda Bukit Puchong sedang mempromosi satu program yang di jalankan oleh pihak Suruhanjaya Komunikasi Malaysia atau SKMM iaitu Get Malaysian Business Online atau GMBO.

saberi7

Dalam program tersebut, pihak SKMM telah menawarkan geran pembangunan halaman web sebanyak RM 1000.00 kepada mana-mana usahawan yang berminat untuk mempromosikan perniagaan mereka di atas talian.

Di sini peranan Pusat Internet 1Malaysia Felda Bukit Puchong adalah dengan mengadakan beberapa bengkel atau kelas khas kepada usahawan yang terlibat seperti Asas Pembangunan Emel, Asas Penggunaan Facebook dan Asas Penggunaan Halaman Blog iaitu Wordpress.

saberi4

Pada tahun 2016, Encik Che Saberi Bin Che Mud telah terpilih menjadi usahawan Pemodenan Bengkel Automotif atau ATOM yang di anjurkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan.

Kini keadaan bengkel automotifnya telah berubah wajah dengan kelengkapan automosi automotif yang terkini dan seterusnya dapatlah Encik Che Saberi Bin Che Mud mempromosikan perniagaannya memperbaiki kenderaan pada masyarakat tempatan dan masyarakat di luar sana tentang kemampuan bengkelnya yang setandingan bengkel-bengkel sedia ada di kawasan bandar.

saberi3

Bagi yang berhajat untuk mendapatkan khidmat penyelenggaraan kereta dan lori bolehlah menghubungi Encik Che Saberi Bin Che Mud di talian atau whatapps nombor 0133109567.