1myplace

Sebelum tirai 2017 di tutup selang beberapa hari lagi, pihak Pusat Internet 1Malaysia Felda Bukit Puchong ingin mewar-warkan aplikasi terbaharu dalam keluarga Dashboard Komuniti adalah Myplace.

Dalam Myplace, pengunjung boleh mengakses beberapa kemudahan seperti mengetahui tempat makan, inap desa atau homestay dan tempat peranginan yang terdapat di seluruh Malaysia sebagai contohnya apa yang terdapat di Felda Bukit Puchong.

1myplace1

Selain daripada itu, aplikasi ini turut menyediakan peta Google Maps sebagai panduan dan koordinat yang tepat untuk kawasan tersebut bagi memudahkan para pengunjung untuk pergi ke kawasan tersebut.

Bagi Bukit Puchong, aplikasi Myplace di Dashboard Komuniti buat masa ini hanya boleh merujuk kepada tempat makan dan kami berharap pihak komuniti terutamanya usahawan desa atau peniaga kedai makanan, pengusaha inap desa dan lain-lain lagi yang terdapat di Felda Bukit Puchong dapat mengambil bahagian dan menyokong usaha kami ini bagi mempromosikan kampung Felda Bukit Puchong keseluruh Malaysia dan seterusnya melonjakkan atau menjana ekonomi desa kampung secara keseluruhannya.

1myplace2